2013. augusztus 5., hétfő

Kucsmagomba pörkölt

Üdv!

Hoztam egy kucsmagomba pörkölt receptet. Egyszerű és finom.:)



Hozzávalók: 

- kucsmagomba ( Falusi lányként könnyen be tudom szerezni. Tavasszal szedhető, többféle van belőle. Ha jól emlékszem, én ízletes kucsmagombából készítettem. A cseh kucsmagomba meg finom töltve.)
- rizs
- fűszerek (só, paprika, majoránna, bazsalikom, oregánó... csak a szokásos :D
- olívaolaj

A fűszerekhez annyi megjegyzést tennék, hogy bármilyen, általatok ismert gombafűszer használható hozzá, csak nekem nem volt túl bő a kelléktáram, amikor elkészítettem.:)

Elkészítési idő: Kb. 25-30 perc

Így készül:

A rizst feltesszük főni. A gombát kevés olajon kevés vízzel megpároljuk (nem kell sokáig,10-15 perc). A tönkjét érdemes feldarabolni alaposan, mert eléggé rágós, de ki is hagyható az ételből. Amikor már majdnem kész(jól összefonnyadt), ízlés szerint fűszerezzük. A paprikával vigyázni kell, nehogy odaégjen!
Amint minden készen van, frissen tálaljuk.

Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése