2014. március 1., szombat

Tejszínes kelbimbómártás


Üdv!

Ma egy tejszínes kelbimbómártás receptjét hoztam el. A történet úgy kezdődik, hogy volt itthon fagyasztott kelbimbó és tejszín. Gondoltam, kipróbálom, milyen lenne a kettő együtt. A végeredmény szerintem nagyon finom lett.

Hozzávalók: 


- egy csomag kelbimbó ( kb. 250-500 gr)
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- fűszerek ( egy csipet zsálya, oregánó, majoránna, vegeta...stb.)
- só (ha vegetát teszünk bele, akkor só nem kell, vagy csak minimális)
- valamilyen tészta (én spagettit használtam)

Elkészítési idő: kb. 25-40 min

Így készül:

A kelbimbót bő vízben felrakjuk főni. Egy másik lábosban forralunk vizet a tésztának, majd azt is megfőzzük ( 7-15 perc, tésztától függően). A megfőtt kelbimbó főzővizét leszűrjük egy másik edénybe, majd az eredeti edényben a kelbimbóra öntjük a tejszínt és megfűszerezzük. Pár percig forraljuk. Vigyázva, hogy a tejszín ne forrjon el. A megfőtt tésztát leszűrjük, annak főzővizét elöntjük, majd összekeverjük a tésztát a mártással. Reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp: A kelbimbó főzővizét én mindig megcsinálom levesnek. Főzök benne zöldségeket még, esetleg tésztát is rakok bele és megfűszerezem.

Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése