Üdv!
Most egy egyszerű, de egyszerűen nagyon finom ételt hoztam. Évekkel ezelőtt egy egyetemi kirándulás alkalmával lehetőség nyílt kijutnom a bécsi karácsonyi vásárra. Ott ettem valami hasonló ételt, amit aztán a saját szájízem szerint itthon is elkészítettem. Ezért hívom "Osztrák-Magyar Monarchia krumplinak". Az eredeti "receptet" Ausztriából hozva, kissé magyarosítva.:)
Hozzávalók:
- nagyméretű krumpli/burgonya
- tejföl
- sajt ( valami keményebb, reszelhető)
- fűszerek (pl. oregano, majoránna..stb.)
- só
Elkészítési idő: Kb. 15-60 perc a krumpli méretétől függően
Így készül:
A krumplit megmossuk, megtörölgetjük. Két sütési mód közül választhatunk.
1. Becsomagoljuk sütőpapírba és kb. 7-15 percre berakjuk a mikróba.
2. Becsomagoljuk alufóliába és kb. 30-60 percre berakjuk a sütőbe. (kb. 170 fokon, légkeverésesben, vagy simán)
A krumplit érdemes kicsit megszurkálni sütés előtt egy villával, vagy hústűvel.
Amikor már nagyjából megsült, egy kis tálkában a tejfölt elkeverjük reszelt sajttal, egy kevés sóval és fűszerekkel. A teljesen megsült krumplit hosszában kettévágjuk és leöntjük ezzel a mártással, majd még egy kevés sajtot reszelünk rá.
Tipp: A tejfölbe ízlés szerint tehetünk összezúzott fokhagymát, bármilyen zöldséget, sonkát, szalámit...stb. Ki-hogyan szeretné. Esetleg az ínyencebbek keverhetnek bele némi összevagdalt puha sajtot is, mint pl. camambertet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése