2014. március 15., szombat

Medvehagymás tavaszi saláta

Üdv!

Itt a Tavasz, süt a nap, csicseregnek a madarak, virágzanak a tavaszi virágok és vígan nő a medvehagyma. Még javában tart a szezonja, de itt-ott már megjelent a virága, amit természetesen kerülni kell, mert mérgező. Ma egy medvehagymás salátát hoztam nektek. Szerencsére erdő közelében lakunk, így könnyebb beszerezni ezt a finom, hagymaízű növényt. A boltokban horrorisztikus áron adják sajnos.


Hozzávalók: 

- pár levél medvehagyma
- egy közepes méretű alma
- két-három marék bolti vegyessaláta-alap (ilyen vagdalt salátaalap, amiben van répa meg minden egyéb)
- kb. 1,5-2 dl kefír
- vegeta/ételízesítő (vagy só, fokhagymapor, bazsalikom, majoránna..stb.)
- 1-2 szelet sajt ( kb 2-5 dkg)

Elkészítési idő: Kb. 5 perc

Így készül:

A medvehagyma-leveleket leöblítjük, majd darabokra vagdaljuk/tépkedjük. Az almát megmossuk, feldaraboljuk. Egy tálkába beleöntjük a saláta-alapot, hozzáadjuk az almát. A sajtot kis kockákra szeljük és szintén hozzáadjuk. Egy kevés ételízesítőt szórunk rá, majd leöntjük a kefírrel. Végül a tetejére szórjuk a medvehagymát. Esetleg még összekeverjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése