Üdv!
Itt a Tavasz, süt a nap, csicseregnek a madarak, virágzanak a tavaszi virágok és vígan nő a medvehagyma. Még javában tart a szezonja, de itt-ott már megjelent a virága, amit természetesen kerülni kell, mert mérgező. Ma egy medvehagymás salátát hoztam nektek. Szerencsére erdő közelében lakunk, így könnyebb beszerezni ezt a finom, hagymaízű növényt. A boltokban horrorisztikus áron adják sajnos.
Hozzávalók:
- pár levél medvehagyma
- egy közepes méretű alma
- két-három marék bolti vegyessaláta-alap (ilyen vagdalt salátaalap, amiben van répa meg minden egyéb)
- kb. 1,5-2 dl kefír
- vegeta/ételízesítő (vagy só, fokhagymapor, bazsalikom, majoránna..stb.)
- 1-2 szelet sajt ( kb 2-5 dkg)
Elkészítési idő: Kb. 5 perc
Így készül:
A medvehagyma-leveleket leöblítjük, majd darabokra vagdaljuk/tépkedjük. Az almát megmossuk, feldaraboljuk. Egy tálkába beleöntjük a saláta-alapot, hozzáadjuk az almát. A sajtot kis kockákra szeljük és szintén hozzáadjuk. Egy kevés ételízesítőt szórunk rá, majd leöntjük a kefírrel. Végül a tetejére szórjuk a medvehagymát. Esetleg még összekeverjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése