2013. szeptember 2., hétfő

Pudingtorta1.


Üdv!

Most egy egyszerű pudingos sütit hoztam. Jobb ötlet híján pudingtortának neveztem, habár behatározhatatlan, mi is igazából.

Hozzávalók:
- 1 csomag főzős pudingpor(tetszés szerinti)
- fél liter tej
- egy csomag keksz
- 200ml habtejszín(pl. Hulala)
- fahéj
- 2-4 ek. kristálycukor

Elkészítési idő: Kb. 25-30 perc

Így készül:
Egy keverőedénybe kimérünk fél liter tejet, majd ennek kb. 2/3-át átöntjük egy főzőedénybe és felmelegítjük. A maradék tejben elkeverjük a pudingport ízlés szerinti cukorral, esetleg egy kevés fahéjjal. A keveréket a forró tejbe öntjük, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy közepes méretű tálba teszünk egy réteg kekszet, majd egy réteg pudingot rá. Ezt a rétegezést mindaddig folytatjuk, amíg elfogy a puding.Az utolsó rétegnek keksznek kell lennie. Robotgéppel felverjük a habtejszínt és egy vastag réteget teszünk a süti tetejére, majd fahéjjal díszítjük. Ha egy kicsit meghűlt a puding, érdemes berakni a hűtőbe, de frissen is nagyon finom.:)


Tipp: A pudingos rétegekbe lehet különbözőféle gyümölcsöket is rakni, vagy akár csokidarabokat.:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése