Ma a vegetáriánusoknak kedvezek egy cukorborsós szójaragúval. Nem nehéz elkészíteni, inkább az előkészületek tartanak sokáig.
Cukorborsós szójaragú krumplipürével |
Hozzávalók:
- szójakocka vagy rántani való szójalapocska (szétszedni)
- cukorborsó
- víz
- olívaolaj
- só
- fűszerek (pl. bazsalikom, oregano, majoránna...stb.)
Elkészítési idő: Kb. 1,5-3 óra(előkészítéssel együtt)
Így készül:
A szóját a dobozon/zacskón meghatározott ideig beáztatjuk langyos vízbe. Általában 2-3 óra, jobb esetben 10-15 percre kell csak. Amikor megpuhult, kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Ha nagyon szójalapocskáink vannak, akkor összetépkedjük 3-4 darabra őket. Egy edénybe öntünk olívaolajat, majd rádobjuk a szóját. Megsózzuk, fűszerezzük és egy kevés vizet is öntünk alá. Ha friss cukorborsónk van, akkor már az elején hozzá lehet dobni, ha pedig konzervet veszünk, akkor elég csak a vége felé. Párszor megkeverjük és legalább egyszer pótoljuk a vizet. Akkor lesz kész, amikor a szója megpuhul, a cukorborsó összeesik és a lé egy részét elfőli a ragu. Ez kb. 20-25 perc. Köretet készítünk hozzá és frissen tálaljuk. Tapasztalatból tudom, hogy hidegen is nagyon finom.:)
Változatok:
Többféle változatot készítettem már belőle. Lehet paprikával fűszerezni, cukorborsó helyett/mellé más is kerülhet a raguba pl. répa, zöldbab, bambuszrügy, gomba..stb. Köretnek rizst, sültkrumplit, krumplipürét..stb. lehet készíteni. Ízlés kérdése.:)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése