Ma egy sajtmártást hoztam nektek.
![]() |
Sajtmártás tésztával |
Története:
Éhes voltam. Volt itthon sajt meg tészta és a kettőből valami ehetőt akartam varázsolni. Végül annyira megtetszett, hogy többször is elkészítettem. A receptet továbbadtam néhány barátomnak és ők is elkészítették. Ezzel párhuzamosan édesanyám Ausztriában tanult egy hasonló, de kicsit másabb sajtmártást.
Hozzávalók:
- 2-3(vagy több) féle különböző sajt; A képen lévőhöz(ha jól emlékszem) Mozzarellát és tömlős sajtot használtam.
- Kb. 1 dl tejszín (vagy az osztrák verzió szerint kb. ugyanennyi, vagy kicsivel több tej)
- fűszerek( majoránna, bazsalikom, oregánó)
- tészta( ízlés szerinti mennyiség, ahogy a sajtnál is annyit használsz, amennyit gondolsz)
Elkészítési idő: Kb. 15-20 perc
Így készül:
Tedd fel főni a tésztát. Vagdald össze a sajtokat( vagy nyomd ki a tubusból) és tedd egy kicsi lábosba. Kezd el melegíteni, majd amikor olvadni kezd, önts rá egy kevés tejszínt és fűszerezd meg. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel teljesen a sajtokat. Akkor lesz jó, amikor teljesen egységes az egész állaga. (Vagy kicsit besűrűsödik, szerintem ez a sajttól függ).
Szűrd le a tésztát, tedd tányérba és öntsd rá a sajtszószt.
Jó étvágyat!:)
Tipp: Feldobhatod sonkával, ezzel-azzal. Minél többféle sajt van benne, annál finomabb. Sózni nem kell, a sajtok elég sósak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése