2013. július 31., szerda

Sajtmártás álá én

Üdv!

Ma egy sajtmártást hoztam nektek.

Sajtmártás tésztával


Története:

Éhes voltam. Volt itthon sajt meg tészta és a kettőből valami ehetőt akartam varázsolni. Végül annyira megtetszett, hogy többször is elkészítettem. A receptet továbbadtam néhány barátomnak és ők is elkészítették. Ezzel párhuzamosan édesanyám Ausztriában tanult egy hasonló, de kicsit másabb sajtmártást.

Hozzávalók:

- 2-3(vagy több) féle különböző sajt; A képen lévőhöz(ha jól emlékszem) Mozzarellát és tömlős sajtot használtam.
- Kb. 1 dl tejszín (vagy az osztrák verzió szerint kb. ugyanennyi, vagy kicsivel több tej)
- fűszerek( majoránna, bazsalikom, oregánó)
- tészta( ízlés szerinti mennyiség, ahogy a sajtnál is annyit használsz, amennyit gondolsz)

Elkészítési idő: Kb. 15-20 perc

Így készül:

Tedd fel főni a tésztát. Vagdald össze a sajtokat( vagy nyomd ki a tubusból) és tedd egy kicsi lábosba. Kezd el melegíteni, majd amikor olvadni kezd, önts rá egy kevés tejszínt és fűszerezd meg. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel teljesen a sajtokat. Akkor lesz jó, amikor teljesen egységes az egész állaga. (Vagy kicsit besűrűsödik, szerintem ez a sajttól függ).
Szűrd le a tésztát, tedd tányérba és öntsd rá a sajtszószt.

Jó étvágyat!:)

Tipp: Feldobhatod sonkával, ezzel-azzal. Minél többféle sajt van benne, annál finomabb. Sózni nem kell, a sajtok elég sósak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése