Azt ígértem, a héten hozok receptet, hát ez most kicsit gyorsabban jött, mert találtam az egyik mappámban egy fotót. A minőségéért elnézést, kollégiumi körülmények között készült. A kaja amúgy finom volt.
Története:
Naki kollégistaként tengette mindennapjait, és éhes volt. Körbenézett a szobában, miből tudna valami ehetőt faragni. Térült-fordult és szembetalálkozott egy nagy paradicsommal, egy zacskó rizzsel és egy kukorica konzervvel. Korgó gyomra azonnal meggyőzte, ideje végre főzőcskézni kicsit. A végeredményt pedig itt láthatjátok. A kép alatt van róla egy rövid leírás. A sajátkreálmány fotózási mániámról majd írok egy külön bejegyzést.:)
![]() |
Paradicsomos kukoricamártás rizzsel |
Hozzávalók:
- fél doboz morzsolt kukorica(vagy zacsisból 2-3 marék)
- egy nagy paradicsom
- fűszerek (majoránna, bazsalikom, oregánó)
- só
- olívaolaj
- rizs (én gyorsrizst használtam)
- egy serpenyő, egy lábos és egy fakanál
Elkészítési idő: Kb. 25-30 perc
Így készül:
A rizst tedd fel főni a lábosban. A paradicsomot én meg szoktam előtte hámozni, mert nem szeretem a héját sütve, de ki-miként eszi, úgy csinálja. Darabold fel. Egy kevés olívaolajat önts a serpenyőbe és forrósítsd fel. Dobd bele a feldarabolt paradicsomot és a kukoricát, fűszerezd ízlés szerint. A mártás akkor jó, amikor a paradicsom állaga jobban hasonlít a püréhez, mint a friss zöldséghez. Amint megfőtt/sült minden, lehet tálalni. A mártás ízlés szerint kombinálható más zölddel, gombával és hússal, habár akkor már elveszíti a paradicsomos kukoricamártás mivoltát. Szeretem ezt az ételt, gyorsan készül és a látvány ellenére szerintem nagyon finom.
Jól hangzik :) Ki fogom próbálni ;)
VálaszTörlésHajrá!Finom is volt.:))
Törlés