2016. november 20., vasárnap

Tofus-szójaszószos-újhagymás sült tészta

Üdv! 

Ennek az alapreceptje és néhány változata már régóta fent van a blogomon. A mostani változat nem sokban tér el az eddigiektől.


Hozzávalók:
  • Teljes kiőrlésű durumtészta vagy tönkölyspagetti
  • Szójaszósz
  • Fűszerek(majoránna, bazsalikom)
  • Egy csipet napraforgómag (sózatlan, nem pirított)
  • Olívaolaj
  • Tofu
  • Egy szál újhagyma
  • Vegyes vágott saláta

Így készül:
A tésztát a leírás szerinti ideig főzzük, majd lecsöpögtetjük. Felkarikázzuk a megmosott újhagymát, majd egy kis olívaolajon a napraforgómaggal(vagy kókuszzsírral, esetleg napraforgóolajon, ki hogyan szeretné) megpirítjuk kicsit. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Hozzáadjuk a felkockázott tofut, a majoránnát, szójaszószt locsolunk rá és nagyon kevés vízen megpároljuk. Kb. 5-10 perc után hozzákeverjük a tésztát, egy csipet bazsalikomot és még egy kis szójaszószt locsolunk rá. Tálaláskor vegyes vágott salátát kínálunk hozzá. Ízlés szerint sajtot is reszelhetünk a tetejére.

Elkészítési idő: kb. 15-20 perc


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése