2013. október 13., vasárnap

Hagymaleves I.

Üdv!
Hagymaleves



Már régen jelentkeztem új recepttel. Most egy egyszerű hagymalevest hoztam nektek.:)


Hozzávalók:

- Kb. 2-3 fej vöröshagyma (közepes méretű)
- olívaolaj
- víz
- só
- fűszerek (pl. majoránna, bazsalikom, babérlevél)

Elkészítési idő: Kb. 20-25 perc

Így készül:

A hagymát megpucoljuk( külső, barna héját eltávolítjuk) és vékony szeletekre/csíkokra felvagdaljuk. Egy kevés olajon megpirítjuk (csak kicsit ), majd megfűszerezzük és felöntjük vízzel, kb az edény feléig/kétharmadáig. Akkor jó, amikor a hagyma megpuhul.

Tipp: Pirított kenyérkockával és/vagy tejföllel elkeverve is nagyon finom. Esetleg tejszínnel megbolondítva is érdemes kipróbálni. A tejszínes verziónál elkészítjük a  fenti recept szerint, majd egy kevés tejszínnel kicsit tovább főzzük. Édesanyám időnként reszelt répát is főz bele.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése