Üdv!
Kissé elhanyagoltam a blogomat az utóbbi időben. Be kell valljam, nem igazán volt újabb receptötletem, legfeljebb a régebbiek egyik-másik átvariálása. Ma azonban megtört a jég és kipróbáltam valami újat. Most nem írnék bővebben a batátáról, vagy más néven édesburgonyáról, az majd egy külön poszt lesz.
Kissé elhanyagoltam a blogomat az utóbbi időben. Be kell valljam, nem igazán volt újabb receptötletem, legfeljebb a régebbiek egyik-másik átvariálása. Ma azonban megtört a jég és kipróbáltam valami újat. Most nem írnék bővebben a batátáról, vagy más néven édesburgonyáról, az majd egy külön poszt lesz.
Eddigi életemben talán kétszer ettem
édesburgonyát, az egyik alkalom ma volt. Pár napja egy
ismerősünktől kaptunk kettőt. Utánakerestem recepteknek a neten,
de jelenleg kollégista vagyok és kevés sütős-főzős eszközöm
akad itt, ezért kicsit variálgattam a dolgokon.
Hozzávalók:
- 1 közepes batáta/édesburgonya
- 1 vagy 2 tojás
- Ételízesítő vagy só+majoránna
- Kevés liszt
- Tönkölybúza korpa
- Olaj a sütéshez (Én olívaolajat használok, de vegyesek a vélemények arról, hogy az olívaolaj mennyire jó sütéshez, ezért mindenki abban süti ki, amiben szeretné)
Így készül:
A batátát/édesburgonyát megmossuk,
vékonyan meghámozzuk, majd felszeleteljük kb. fél centis
darabokra. Forgasd bele lisztbe, majd a feleslegeset rázd le róla.
A tojást/tojásokat verd fel a fűszerekkel. Az édesburgonya
karikákat forgasd bele a tojásba, majd a tönkölybúza korpába.
Kb. közepes hőfokozaton süsd ki forró olajban. Párszor fordíts
meg, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Néha ellenőrizd
villával, elég puha-e. Egy darab kb. 10-15 perc alatt sült meg.
Elkészítési idő: Kb. 25-30 perc
Jó étvágyat!:)
U.i.: Tejföllel, ketchuppal vagy reszelt sajttal tálaljuk. Esetleg valamilyen salátával. (Ketchup kivételével semmi nem állt rendelkezésemre, de feltételezem a felsorolt dolgok finomak lehetnének hozzá.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése