2016. október 9., vasárnap

Tönkölybúza-korpás rántott batáta/édesburgonya



Üdv!

Kissé elhanyagoltam a blogomat az utóbbi időben. Be kell valljam, nem igazán volt újabb receptötletem, legfeljebb a régebbiek egyik-másik átvariálása. Ma azonban megtört a jég és kipróbáltam valami újat. Most nem írnék bővebben a batátáról, vagy más néven édesburgonyáról, az majd egy külön poszt lesz.
Eddigi életemben talán kétszer ettem édesburgonyát, az egyik alkalom ma volt. Pár napja egy ismerősünktől kaptunk kettőt. Utánakerestem recepteknek a neten, de jelenleg kollégista vagyok és kevés sütős-főzős eszközöm akad itt, ezért kicsit variálgattam a dolgokon.


Hozzávalók:

  • 1 közepes batáta/édesburgonya
  • 1 vagy 2 tojás
  • Ételízesítő vagy só+majoránna
  • Kevés liszt
  • Tönkölybúza korpa
  • Olaj a sütéshez (Én olívaolajat használok, de vegyesek a vélemények arról, hogy az olívaolaj mennyire jó sütéshez, ezért mindenki abban süti ki, amiben szeretné)
Így készül:
A batátát/édesburgonyát megmossuk, vékonyan meghámozzuk, majd felszeleteljük kb. fél centis darabokra. Forgasd bele lisztbe, majd a feleslegeset rázd le róla. A tojást/tojásokat verd fel a fűszerekkel. Az édesburgonya karikákat forgasd bele a tojásba, majd a tönkölybúza korpába. Kb. közepes hőfokozaton süsd ki forró olajban. Párszor fordíts meg, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Néha ellenőrizd villával, elég puha-e. Egy darab kb. 10-15 perc alatt sült meg.


Elkészítési idő: Kb. 25-30 perc

Jó étvágyat!:)

U.i.: Tejföllel, ketchuppal vagy reszelt sajttal tálaljuk. Esetleg valamilyen salátával. (Ketchup kivételével semmi nem állt rendelkezésemre, de feltételezem a felsorolt dolgok finomak lehetnének hozzá.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése